Saturday, February 13, 2021

haec-impia-Turcarum-arma

 *hæc impia Turcarum arma*

*(Türklerin tanrısız silah işareti)* Evet bu betimleme aşağıdaki resmi/imi betimliyor! Hikayesini okumak istersen, okumaya devam et.

hæc impia Turcarum arma

Bu im 1519 yılında Viyana'nın Stefan Dom Kilisesinin büyük kulesine dikilmiş. Yani Türklerin Viyana'yı kuşatmasından önce. Hakkındaki söylentiler çok: Efenim, Sultan Süleyman emretmiş ve demiş, yakında minare olcak zaten, ondan bizim imimizi taşısın da hata kaza vurmayalım.

Stephansdom Wien


Evliya Çelebi de bu görüştedir misal. Bunun yanında ayın Papa'yı yıldızın da Kayzer'i işaret ettiğini de söyleyen Hrıstiyan kaynakları da var. Bunların yanında başka açıklamalar da var. Ama kazın ayağı hiç de öyle değil. 

İncil'in Yuhanna Bölümü 12. ayet 1. suresinde şu yazılıdır. Amatörce çevireyim: 'o anda gökyüzünde büyük bir işaret belirdi. Elbisesi güneşten bir kadın, ayağının altında ay'ı eziyordu ve kafasında 12 yıldızlı bir çelenk (tac) vardı' Meryem'den bahseden kısaca! Aşağıda Almancasi

Johannes Offenbarung 12:1




Viyana'yı almak isteyen Türkler de aynı imi taşıyınca, Viyanalılar kimlik bunalımına girmiş olmalılar ki, (ki o zamanlar İncil'in Almanca'ya çevrilmesine (Luther) yeni başlanmıştı, normal halkın bu Meryem imgesinden belki haberi bile yoktu). Halk hemen indirilmesini istedi.

*

Buradan çıkacak 2 önemli konu var:

*12 yıldızlı EU bayrağı nerden gelir sandınız? Burada Hrıstiyan köklere vurgu yok da ne var? ve ** Dininizin Kutsal kitabını kendi dilinizde okumak neden bu kadar önemli?



Uzunbacak Adem

pics: wikipedia & https://www.oeaw.ac.at/tuerkengedaechtnis/

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Siginni-tribe-and-Turkic-sigin-for-deer-large-bovine

  Strabon'un Coğrafyası  * Strabon atları ufak Siginni adlı bir budunun adını anar:  Strabon mentions the name of a tribe called Siginni...